
Rinnalla kulkijoita ja ystäviä kaikenlaisissa elämäntilanteissa
Nääsville ry:n viriketoiminnasta vastaavat VirikeVilma ja -Ville kulkevat asiakkaidensa rinnalla kaikenlaisissa elämänvaiheissa niin kauan kuin tarvetta riittää.
Nääsville ry:n viriketoiminnasta vastaavat VirikeVilma ja -Ville kulkevat asiakkaidensa rinnalla kaikenlaisissa elämänvaiheissa niin kauan kuin tarvetta riittää.
Toisinaan hankkeissa kaikki ei mene kuten Strömsössä, mutta myös odottamattomista vastoinkäymisistä saadut opit ovat arvokkaita, sillä niiden ansiosta tulevaisuudessa osataan varautua vastaaviin haasteisiin entistä paremmin.
Autismin kirjon henkilöiden haastavan käyttäytymisen ennakointi ja tilanteen rauhoittaminen on osa ohjaajien ammattitaitoa helsinkiläisessä toimintakeskus Kalasatamassa.
Työperäinen maahanmuutto on eräs apu alati pahenevaan hoitajapulaan. Hoivatie kouluttaa Oulussa oppisopimuskoulutuksella Filippiineiltä tulleita sairaanhoitajia lähihoitajiksi. Jokaiselle uudelle hoitajalle on työpaikka valmiina odottamassa, kunhan opinnot on suoritettu loppuun.
Filippiinien trooppisestä ilmastosta Muhokselle muuttaneet lähihoitajaopiskelijat pitävät Suomen ilmastoa suurimpana haasteenaan Suomeen kotoutumisessa. Sen sijaan suomalainen tapa erottaa työ- ja vapaa-aika toisistaan saavat kiitosta.
Vuoden alussa toimintansa aloittanut Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue varmistaa vammaispalvelujen palvelualueen johtaja Timo Hokkasen johdolla, että hyvinvointialueen palvelut ovat jatkuvasti saatavilla ja että ne toimivat moitteettomasti.
Helsingissä toimiva Jobcenter-malli on väliporras työtoiminnan ja avointen työmarkkinoiden työpaikkojen välillä. Mallissa työtoiminnan asiakkaat kokeilevat ansiotyötä omien voimavarojensa mukaan menettämättä mahdollisuutta jatkaa työtoiminnassa.
Kun työn luonne on muuttunut konkreettisesta abstraktiksi, sen jälkeä on entistä vaikeampi nähdä. Samalla työn merkitykselliseksi kokemisen tunne on riskissä kadota. Organisaatiopsykologi Jaakko Sahimaa tutkii työkseen työn merkityksellisyyttä.
Vammaisalan vetovoima ja koulutuksen kehittäminen -hanke (VAVE-hanke) toteutettiin 1.1.2020–30.6.2022. Hankkeessa vammaisalan koulutus ja työelämä tekivät tiivistä yhteistyötä tavoitteenaan lisätä kehitysvamma-alan vetovoimaa, vahvistaa alan osaamista ja parantaa työvoiman saatavuutta kehitysvamma-alalle.
Sotealoilla valitsee jo nyt hyvin suuri henkilöstövaje eritoten lähihoitajien osalta. Jos kehitys jatkuu samansuuntaisena, vuoteen 2030 mennessä vaje on paisunut nykyisestä kaksinkertaiseksi. Sosiaali- ja terveysministeriö tekee töitä urakalla kehittääkseen ratkaisuja[…]