
”Olen rakkausammatissani”
Aula-työkodissa työhönohjaajana työskentelevä Minja Kivistö vetää Aula-työkodin Osku-ryhmää, joka pyrkii edistämään jäsentensä äänen esiintuomista, yhteiskuntaan osallistumista ja elämäntaitojen kehittämistä.
Aula-työkodissa työhönohjaajana työskentelevä Minja Kivistö vetää Aula-työkodin Osku-ryhmää, joka pyrkii edistämään jäsentensä äänen esiintuomista, yhteiskuntaan osallistumista ja elämäntaitojen kehittämistä.
Henna Sillanpäälle yksityisyrittäjänä toimimisessa parasta on se, että omia ideoita voi ryhtyä saman tien toteuttamaan ilman, että asiasta on käytävä neuvotteluja kenenkään toisen kanssa.
Rinnekoti on kehittänyt oman organisaationsa tarpeisiin Tunnepelin, jonka tarkoituksena on helpottaa tunteista puhumista työyhteisöissä.
Tamperelainen Teatteri NEO on tuonut erityistä tukea tarvitsevat näyttelijät parrasvaloihin yhdessä vammattomien ammattinäyttelijöiden kanssa.
Kuopiolainen Konsta Airaksinen on ehtinyt tehdä jo reilusti yli kymmenen vuotta erilaisia työtehtäviä sekä avotyösuhteissa että päivätoiminnassa. Palkkaa hän alkoi kuitenkin saada työstään vasta tämän vuoden syyskuusta lähtien, kun hänet[…]
Taivalkosken Metsäkylässä asuva Oskari Vanhala on 19-vuotias nuorimies, jolla on keskivaikea kehitysvamma. Oskarin tarina on hyvä esimerkki siitä, kuinka omistautunut opettaja, ennakkoluuloton työnantaja sekä vahva perheyhteys voivat auttaa nuorta löytämään[…]
Simo Klem on työskennellyt sitkeästi jo yhdeksän vuoden ajan Kehitysvammaliitossa pyrkimyksenään kaikkein heikoimmassa työmarkkina-asemassa olevien ihmisten työllistymisen edistäminen.
Tämän vuoden alusta lähtien Uudenmaan kehitysvammapalvelut ovat käyneet läpi merkittäviä muutoksia, kun Sote-uudistuksen myötä entiset rakenteet purkautuivat ja palvelut jaettiin uudelleen eri toimijoiden kesken.
Henkilökohtaisen avun järjestämiseksi on olemassa monenlaisia tapoja, joista eräs on työnantajamalli. Sen alkuperäisenä tarkoituksena oli vammaisen henkilön itsemääräämisoikeuden vahvistaminen, mutta mallissa on myös ongelmansa.
Päijät-Hämeen hyvinvointialueen perusterveydenhuollon mielenterveys- ja päihdepalveluissa tunnistetaan tarve kehitysvammaisuuteen liittyvälle koulutukselle ja pyritään parantamaan henkilöstön osaamista ja kykyä vastata kehitysvammaisten asiakkaiden tarpeisiin.