#Ketjukehut vammaistyölle Lappiasta

Kuvassa iloisesti hymyilevät opiskelijat ja opettaja.
Ammattiopisto Lappian, Hyvinvointialan opiskelijat Kemistä; Sofia Alatalo, Irene Isto, Otto Luokkala, Pauliina Kokkinen Ja Eve Salin sekä Opettaja Teija Vaarala

Me Ammattiopisto Lappian vammaistyön osaamisalan opiskelijat olemme valinneet vammaistyön, koska se on mukaansatempaavaa ja monipuolista työtä erilaisten asiakkaiden kanssa, missä kaikki päivät ovat erilaisia. Vammaistyössä työtehtävät vaihtelevat riippuen siitä missä olet töissä, esim. työtoiminnassa ohjaat ja avustat asiakkaita erilaisissa työtehtävissä kuten kutomisessa ja erilaisissa alihankintatöissä. Asumisyksikköissä työ taas on ohjaamista erilaisissa arjen askareissa kuten siivoamisessa, ruuanlaitossa, henkilökohtaisessa hygieniassa tai vaikka seurusteluun liittyvissä asioissa.

Vammaistyössä voit myös hyödyntää omia taitojasi, esimerkiksi jos olet musikaalisesti lahjakas, niin voit soittaa ja laulaa asiakkaiden kanssa niin paljon kuin he haluavat. Alalla saat myös työskennellä omalla persoonallasi, asiakkaiden kanssa et voi näytellä tai teeskennellä. Asiakkaat myös kasvattavat ja opettavat sinua ihmisenä, koska he ovat niin aitoja.

Vammaistyö on myös alana kiireetöntä, missä on aina ilo ja huumori läsnä. Uskallus heittäytyä ja olla aidosti asiakkaiden kanssa on parasta, mitä vammaistyö antaa meille työntekijöille. Suosittelemme alaa kaikille, jotka haluavat toimia aitojen värikkäiden persoonien kanssa töissä.

Julkaistu: 

Kirjoita kommentti

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).