Jos pelejä ja teknologiaa osataan soveltaa oikein, ei ole väliä minkälaisia rajoitteita ihmisellä on.

Kuvassa Katja Huttunen VR-lasit ohjallaan katsoo kameraan ja osoittaa ohjaimella sitä kohti.
Kehuttu Katja Huttunen, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston vammaistyön osaamisalan opiskelija.

Katjasta tulee vammaistyön osaaja, joka innovoi pelien ja tekniikan soveltamista erilaisiin sosiaalialan tarpeisiin.

Katjan sanoin: “Pidän itse peleistä ja pelaamisesta, haluan oppia tarjoamaan kaikille mahdollisuuden siihen. Tahdon myös löytää miten pelejä ja varsinkin VR-laseja voidaan käyttää eri asiakasryhmien kanssa ja miten niillä voidaan mahdollistaa ja osallistaa uusia elämyksiä kaikille.
Lasien avulla voidaan tutustua uusiin paikkoihin ennakkoon tai mennä vaikka merenpohjaan ja nähdä värikkäitä ja eksoottisia kaloja ja kokea paljon asioita, joihin muuten ei olisi mahdollisuutta. Jos pelejä ja teknologiaa osataan soveltaa oikein, ei ole väliä minkälaisia rajoitteita ihmisellä on. On ollut ihana nähdä, kuinka VR-lasien avulla pystyn tarjoamaan positiivisia ja henkilökohtaisia kokemuksia ja elämyksiä.

Olen ollut mukana miettimässä, miten VR-laseja voitaisiin hyödyntää fysioterapiassa, muistisairauksien kanssa, uusien paikkojen ja tilanteiden harjoittelussa… Mahdollisuudet ovat rajattomat, niin kauan kun vaan uskaltaa oppia ja kokeilla uutta.”

Oppilaitoksen Digilabissä tilat ja laitteet ovat mahdollistaneet uusien ideoiden ja käyttötapojen kehittelyn. Katja kiittää Pokea, kouluaan innostuneesta ilmapiiristä ja saamastaan tuesta. Katja on jo aloittanut uran yrittäjänä, häneltä voi tilata mm. VR-pajan. Hän on pitänyt pajoja erilaisille ryhmille ja opettajille.
 
Raili Paavonen, Poke, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston lehtori #ketjukehuu, innolla työelämään keväällä vammaistyön osaamisalalta valmistuvaa opiskelijaa, Katja Huttusta! 
Julkaistu: 

Kirjoita kommentti

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).