Uusi sivusto tukee autismikirjon nuoria siirtymävaiheissa

Ihmisiä kaupungilla.
Askelaikuisuuteen.fi-sivusto tukee autismin kirjon nuorten itsenäistymistä.

Monille autismikirjon nuorille jatko-opintojen aloittaminen ja muutto pois kotoa on tavanomaista haasteellisempaa. Tukea näihin elämänvaiheisiin on nyt kootusti saatavilla Autismiliiton uudelta sivustolta www.askelaikuisuuteen.fi.

”Siirtymä lukioon, ammattikouluun tai korkeakouluun voi tuottaa autismikirjon nuorelle vaikeuksia, koska vanhempien ja opettajien kontrolli opiskelusta vähenee. Samaan aikaan oppimisympäristö muuttuu vähemmän strukturoiduksi ja sosiaalisuuden vaatimukset kasvavat. Opiskelu edellyttää aiempaa omatoimisempaa ja aktiivisempaa otetta ja voimia hankkia tarvittavat tukitoimet”, kuvailee Autismiliiton Askel aikuisuuteen -projektin päällikkö Outi Tuomaala.

Askelaikuisuuteen.fi -sivusto on suunniteltu tieto- ja materiaalipankiksi autismikirjon nuorten siirtymävaiheiden tueksi. Se on suunnattu 14–28 -vuotiaille autismikirjon nuorille, heidän vanhemmilleen ja ammattilaisille. Sivustolle on koottu monipuolista sisältöä jatko-opintojen ja itsenäistymisen tueksi. Aihepiiriin liittyen löytyy tietoa sekä kokemuskirjoituksia ja -videoita, pelillisiä harjoituksia, ladattavia materiaaleja sekä linkkejä muille hyödyllisille sivustoille.

Autismikirjon nuoret, heidän vanhempansa ja ammattilaiset ovat osallistuneet sivuston sisällön suunnitteluun ja testaamiseen. Saavutettavuuteen on sivustolla kiinnitetty erityistä huomiota.

Sivusto on kehitetty Autismiliiton Askel aikuisuuteen -projektissa (2019-2021, STEA).

”Yhteen paikkaan koottua selkeää ja saavutettavaa tietoa autismikirjon nuorten siirtymävaiheista on kaivattu pitkään. Toivomme, että uusien verkkosivujen sisältämän tiedon ja materiaalien avulla yhä useampi autismikirjon nuori saa elämänsä taitekohtiin riittävää ja oikea-aikaista tukea”, sanoo Autismiliiton toiminnanjohtaja Tarja Parviainen.

Lähde rohkeasti tutkimaan, mitä kiinnostavaa ja sinulle ajankohtaista sivustolta löytyy!

www.askelaikuisuuteen.fi

Lisätietoja:
Outi Tuomaala
outi.tuomaala(ät)autismiliitto.fi

Julkaistu: 

Kirjoita kommentti

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).