Honkalammen kuulumisia

Kolme lasipurkkia, joiden sisällä on makeisia.
Viime vuonna Honkalampi-säätiön perustamisesta tuli kuluneeksi 30 vuotta.

Tervehdys Honkalammelta – tarkemmin sanottuna siis Honkalampi-säätiöstä.

Meidät usein sekoitetaan Liperin Ylämyllyllä toimivaan Honkalampi-keskukseen, jossa juuremme ovatkin. Nykyisin meillä on toimipisteitä kuitenkin ympäri Suomen ja vuosien saatossa laajentuneen toimintamme myötä meistä on kasvanut Honkalampi-konserni, jonka toimintaa ohjaavat alkuperäisen säätiön säännöt ja ajatus siitä, että maailma olisi pykälää parempi ihan jokaiselle.

Meille kuuluu hyvää, vaikka arkeen mahtuu myös haasteita – suurimpana varmasti kaikkia alan toimijoita koskettava henkilöstön saatavuus. Siihen liittyen olemme viimeisen parin vuoden aikana pohtineet, millainen on Honkalammen kulttuuri ja miten se näkyy tekemisessämme, työnantajakuvassamme ja miten se välittyy asiakkaillemme.

Olemme esimerkiksi selvittäneet henkilöstökyselyssä asioita, jotka ovat työntekijöillemme merkityksellisiä sekä sitä, kuinka ne meillä toteutuvat. Tulosten perusteella meiltä löytyy kehitettävää, mutta olemme onnistuneetkin monella osa-alueella. On ilo huomata, että myös haastavina aikoina rautaiset ammattilaisemme arvostavat korkealle mm. työyhteisöään, mahdollisuutta oman osaamisen käyttämiseen ja omana itsenä työyhteisössä olemiseen.

Vaikka olemme viime aikoina panostaneet paljon yrityskulttuuriin ja työntekijäkokemukseen, emme ole unohtaneet asiakkaitamme. Ajattelemme, että hyvinvoivat työntekijät tekevät työnsä niin, että asiakkaidemme kokemus palveluistamme on erinomainen. Onneksemme ja kiitos loistavien työntekijöidemme tämä onkin pääasiassa näin. Työntekijöidemme ansiosta myös arvomme vastuu, rohkeus ja kekseliäisyys näkyvät arjessa niin säätiön suorissa toiminnoissa (asumispalvelut, työvalmennus ja hankkeet) kuin tytäryhtiöissämme, joiden määrä kasvoi toukokuussa kuuteen.

Viime vuonna Honkalampi-säätiön perustamisesta tuli kuluneeksi 30 vuotta. Poikkeusolot estivät isommat juhlallisuudet, joten päädyimme kertomaan tarinoita eri näkökulmista ja tekemään hyviä tekoja. Juhlavuoden videot löytyvät YouTube-kanavaltamme (www.youtube.com).

Hyvää kesää kaikille!

Honkalampi-säätiö (www.honkalampi.fi)

Teksti: Outi Kontkanen | Julkaistu: 

Kirjoita kommentti

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).