Klaus Müller on Leppävaaran kirkossa kuin kotonaan

Vapaaehtoistyö messuavustajana on espoolaiselle Klaus Müllerille rakas harrastus, joka tuo hyvää mieltä ja antaa mahdollisuuden tavata paljon uusia ihmisiä ja myös vanhoja tuttuja.

Nainen ja mies pitelevät nimilehteä.
Leppävaaran seurakunnan vapaaehtoistyön ohjaaja Heli Siltakorpi ja messuavustaja Klaus Müller kiinnittivät yhdessä kastettujen lasten nimilehtiä nimipuuhun.

”Olen Klaus Müller, puoliksi saksalainen, 42-vuotias ja asun Aurinkolinnan asuntolassa”, esittelee Klaus Müller itsensä. Koko ikänsä Espoossa asunut Müller on käynyt jo noin 14 vuoden ajan palkkatöissä Xeroxilla, jossa hän tekee siivoustöitä.

”Saan hyvää palkkaa”, mainitsee Müller.

Työn ohella vapaaehtoistyö seurakunnassa on ollut Müllerille luonnollinen valinta, sillä hän ollut seurakunnan helmoissa pienestä pitäen. Leppävaaran kirkko tuli tutuksi Müllerille jo lapsena, kun hänen perheenjäsenensä lauloi kirkkokuorossa ja otti usein myös pienen Klausin mukaan kirkkoon.

”Tunnen Leppävaaran kirkon joka kolkan kellarista lähtien. Se on minulle kuin toinen koti”, Müller paljastaa.

Monipuolinen toimenkuva

Messuavustajan tehtävä on varsin monipuolinen ja se vaatii sosiaalista luonnetta sekä hyviä vuorovaikutustaitoja.

”Klausin tehtäviin messussa kuuluu muun muassa kolehdin keräys. Lisäksi hän on ollut ovella vastaanottamassa kirkkoon tulijoita ennen messun alkua ja jakanut tulijoille virsikirjoja”, kertoo Leppävaaran seurakunnan vapaaehtoistyön ohjaaja Heli Siltakorpi.

Mies pitelee kolehtihaavia.
Eräs tärkeä messuavustajan tehtävä on kolehdin kerääminen.

Eräs hauska tehtävä on myös Leppävaaran seurakunnassa kastettujen lasten nimilehtien kiinnittäminen nimipuuhun.
”On kiva tehdä jotain muuta kuin perushommia. Kirkkoon on kiva mennä, koska tunnen melkein kaikki kanttorista pappiin”, Müller kuvailee.

Hän on tehnyt messuavustajan tehtäviä muutaman vuoden ajan, vaikka koronapandemia onkin sotkenut normaalia toimintaa seurakunnassa varsin paljon.

”Klausin toiminnasta on tullut kirkossa kävijöiltä pelkästään positiivista palautetta”, mainitsee Siltakorpi tyytyväisenä.

Suunnitelmissa musiikkiesityksiä

Tällä hetkellä Müller on ainoa kehitysvammainen vapaaehtoistyöntekijä Leppävaaran seurakunnassa, mutta suunnitelmissa on laajentaa vapaaehtoistoiminnan kirjoa.

”Olemme ottaneet yhteyttä Painiityn palvelukotiin ja pyydämme siellä asuvia kehitysvammaisia musiikin harrastajia soittamaan ja laulamaan Päivä kirkonmäellä -tapahtumaan palmusunnuntaina”, Siltakorpi kertoo.

Teksti: Eeva Grönstrand | Kuva: Henrik Särkkä | Julkaistu: 

Kirjoita kommentti

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).