”Olen kiitollinen, että saan tehdä juuri tätä työtä”
Verneri.netin selkokielisisten sivujen sisällöistä vastaava suunnittelija Jenni Sipilä on myös Verkko-Kerttu, joka vastaa kaikenlaisiin kysymyksiin maan ja taivaan väliltä.
”Työssäni tärkeintä on empatia. Viestintä ja neuvonta vaativat asettumista kohderyhmän ja kysyjän asemaan”, toteaa suunnittelija Jenni Sipilä, joka tuli töihin Kehitysvammaliittoon 10 vuotta sitten, kun liittoon haettiin tiedottajaa.
”Halusin tehdä viestinnän töitä ja edistää asioita, jotka koen arvokkaiksi ja tärkeiksi”, kuvailee Sipilä liittoon hakeutumisensa motiiveja.
Aluksi Sipilä työskenteli liiton yleisviestinnässä, mutta myöhemmin hän siirtyi tekemään Verneri-verkkopalvelun selkokielisiä sivuja yhdessä kehitysvammaisten nuorten ja aikuisten kanssa.
Selkokielisten sivujen lisäksi Verneri-verkkopalvelussa on myös yleiskieliset sivut, jotka tarjoavat monipuolisesti tietoa kehitysvamma-alasta ja kehitysvammaisuudesta. Sivut on tarkoitettu kehitysvammaisille ihmisille, heidän läheisilleen, alan ammattilaisille ja päätöksentekijöille.
Verkko-Kerttuna
Verkkopalvelu Vernerin käyttäjillä on mahdollisuus esittää kaikenlaisia kysymyksiä Vernerin Verkko-Kertulle. Nainen Verkko-Kertun takana on Jenni Sipilä ja hänen antoisana sekä vaativana tehtävänään on etsiä vastauksia Verkko-Kertulle esitettyihin kysymyksiin.
”Viimeisen vuoden aikana neuvonnan kysymyksien määrä on kasvanut kovasti. Osa kysyjistä on yksinäisiä ja ahdistuneita. Välillä tunnen kysymysten edessä riittämättömyyttä. Toisaalta saamme palstasta paljon hyvää palautetta ja kiitosta. Se lämmittää ja tasapainottaa riittämättömyyden tunteita”, Sipilä kertoo.
Livelähtyksiä Instagramissa
Viime vuonna Verneri.netissä aloitettiin livelähetykset Instagramissa.
”Livet ovat mainio tapa kohdata selkosivujen käyttäjiä. Olemme jutelleet liveissä muun muassa rakkaudesta, somesta, työllistymisestä ja päihteistä. Vastaamme lähetyksissä myös osallistujien kysymyksiin.”
Livelähetyksiin voi osallistua kännykällä tai jos osallistujia on isompi joukko, osallistuminen sujuu helposti netin kautta. Verneri.netistä löytyy selkokieliset ohjeet Instagramin käyttöön.
Livelähetyksiä on noin kerran kuussa ja niihin osallistuu myös toimintakeskuksia ja asumisyksiköitä.
Kirjoita kommentti