Esteetön luontopolku Lakistoon

Diakonissalaitos rakensi yhteistyössä kumppaneidensa kanssa esteettömän luontopolun Espoon Lakistoon. Kesäkuussa avautunut Korennon kierros -reitti on 610 metriä pitkä. Kaikille avoin luontopolun päässä kulkijaa odottaa kota ja nuotiopaikkaan.

Kapea joki halkoo metsää.
Luontopolun varrella on luonnontilassa olevaa metsää, lampia, kallioalueita sekä aluetta halkova Lakistonjoki.

”Etelä-Suomessa on vain muutamia täysin esteettömiä luontopolkuja. Monet metsäreitit eivät ole saavutettavia ja vielä harvemmin esteetön luontopolku on yhdistetty esteettömään nuotiopaikkaan, kuten Korennon kierroksella on. Luonto kuuluu kaikille ja näin voimme mahdollistaa sen osaltamme yhä useammalle,” kuvailee kehittämispäällikkö Nadja Delcos Diakonissalaitokselta.

Luontopolku täydentää Lakiston alueen esteettömiä virkistyspalveluja, koska alueella on ennestään esteetön frisbeepark ja leikkipuisto. Luontopolku on saanut nimensä alueella viihtyvien sudenkorentojen mukaan – eri lajeja on tunnistettu jopa 22. Alueella on luonnontilassa olevaa metsää, lampia, kallioalueita sekä aluetta halkova Lakistonjoki, jonka vierellä polku kulkee. Leveä ja tasainen tie johdattaa laavulle, jossa on kaksi tulentekopaikkaa ja runsaasti tilaa eväshetkeen.

Luonnossa liikkuminen edistää terveyttä

Luontopolku on rakennettu yhteistyössä Diakonissalaitoksen, Diakonissalaitoksen konserniin kuuluvan Rinnekotien, Etelä-Suomen aluehallintoviraston, Hyvinvoiva Espoo -ohjelman sekä Espoon Kaupungin ja Liikunnan ja Urheilun Tulosyksikön, Metsä Groupin, Rinnetuki ry:n, Lions Club Espoo Pohjoisen ja Partioaitan kanssa.

Levähdyspaikka metsässä.
Luontopolun päässä on esteetön kota ja nuotiopaikka.

“Luonto tuottaa ihmisille onnellisuutta lukemattomin eri tavoin. Se parantaa tutkitusti terveyttä ja hyvinvointia sekä antaa uusia kokemuksia. Yhdenvertaiset luontoliikuntamahdollisuudet ovat jokaisen oikeus. Siksi on hienoa olla mukana edistämässä esteettömiä luontoelämyksiä upealla Lakiston ulkoilualueella”, kertoo Metsä Groupin viestintäjohtaja Katariina Saelan taustoja yhteistyölle.

Korennon kierroksen osoite: Rinnekodintie 6, 02980 Espoo. Maksutonta parkkitilaa löytyy runsaasti osoitteesta Rinnekodintie 10, 02980 Espoo.

Täältä löydät lisää tietoa:

Teksti: Eeva Grönstrand | Julkaistu: 

Kirjoita kommentti

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).