70-vuotias Seija Osmosalo viettää eläkepäiviä leppoisasti

Kävimme viemässä myöhäiset syntymäpäiväonnittelut Seijalle, joka täytti 70 vuotta huhtikuussa.

Nainen istuu tuolilla.
Seija Osmosalo.

Seija on asunut Turussa koko ikänsä. Työelämänsä hän aloitti 16-vuotiaana toimiessaan lastenvahtina perheelle, jossa oli 12 lasta. Siinä vipinässä oli Seijan mukaan miltei mahdotonta pysyä perässä. Myöhemmin Seija oli pitkään töissä turkulaisen koulun keittiössä. Työ oli mukavaa, mutta myös raskasta. Parasta työssä oli hauska työporukka, jonka osana olla.

Seija pitää Juha Tapiosta sekä kesästä. Ruisrockissa hän on ollut kerran, mutta toista kertaa ei tullut eikä kuulemma tule. Kesässä parasta on aurinko ja lämpö. Kesäisin Seija ottaa paljon aurinkoa ystäviensä kanssa pihalla. Ystävien kanssa on tehty sopimus, että jos aurinkoon nukahtaa, ystävien täytyy herättää. Ystävät toisinaan pilailevat, eivätkä aina herätä toisiaan. Silloin saattaa vahingossa palaa auringossa. Seija palaa auringossa kuulemma joka kesä.

Eläkepäiviä Seija viettää leppoisalla asenteella. Kiire ei ole, ja hommat ehtii tehdä myöhemminkin. Hän viihtyy Ruusukujan palveluasunnossaan hyvin. Osa hoitajista on kivoja, osa ei. Sama pätee naapureihin.

Neuvona nuoremmilleen Seija antaa, että älä ui Aurajoessa, koska vesi on paskaista. Tärkeintä Seijasta on se, että muistaa aina pitää kiinni omasta mielipiteestä sekä siitä, mitä itse haluaa.

Kiitos kahveista Seija ja onnea vielä juhlavuotesi johdosta!

Teksti: Emilia Lindgren | Julkaistu: 

Kirjoita kommentti

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).