Etätyöskentely lisäsi työn monipuolisuutta

Eksotessa työskentelevän ohjaaja Tanja Tervosen työn suola on sen monipuolisuus ja mahdollisuus parantaa asiakkaiden elämänlaatua.

Nainen lähikuvassa, taustalla taulu.
Ohjaaja Tanja Tervosen työssä suurin haaste on sama kuin hyvin monilla muillakin alan työntekijöillä: jatkuva kiire.

1. MITÄ TEET TYÖKSESI JA MISSÄ?

Työskentelen palveluohjaajana vammaispalvelujen sosiaalityössä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä, Eksotella. Työalueeni ovat Etelä-Karjalan pohjoiset kunnat eli Imatra, Ruokolahti, Rautjärvi ja Parikkala.

2. MITKÄ OVAT TYÖSI PARHAAT PUOLET?

Työn monipuolisuus. Tapaan työssäni hyvin erilaisia ja eri-ikäisiä ihmisiä, ja mietimme yhdessä ratkaisuja hyvin monenlaisiin elämäntilanteisiin.

3. MITÄ UUTTA TYÖYMPÄRISTÖSSÄSI ON VIIME AIKOINA TAPAHTUNUT?

Etänä työskentely on kasvanut ja monipuolistunut nopeasti korona-ajassa. Tarjoamme etävastaanottoa vaihtoehtona myös asiakastapaamisiin tilanteissa, joissa se on mahdollista. Työskentelemme myös itse paljon kotoa käsin. Kotikäynneillä asiakkaiden luona käytämme maskeja tai muita suojavälineitä.

4. SUURIMMAT TYÖHÖSI LIITTYVÄT HAASTEET?

Suurin työhöni liittyvä haaste on kiire. Onneksi tästä käydään työyhteisössä avointa keskustelua ja siihen mietitään myös yhdessä ratkaisuja.

5. MISTÄ ASIOISTA OLET YLPEÄ TYÖSSÄSI?

Kun löydetään asiakkaan tilanteeseen parhaimmin sopivia ratkaisuja, luodaan toimivia yhteistyön polkuja ja päästään mietittyihin toiveisiin ja tavoitteisiin.

Nimi: Tanja Tervonen
Ammatti: Palveluohjaaja, Sosionomi (AMK)
Asuinpaikka: Imatra
Harrastukset: Opiskelu, ulkoilu ja lukeminen
Oma mottosi: ”Peruna kerrallaan”
Perhe: aviomies, kaksi pientä poikaa, kaksi kissaa ja suomenlapinkoira

Teksti: Eeva Grönstrand | Julkaistu: 

Kirjoita kommentti

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).