Määräaikainen palkanlisä Länsi-Uudenmaan sosiaalityöntekijöille
Sosiaalityöntekijöitä on pulaa kaikkialla Suomessa ja kilpailu osaavista ala työntekijöistä on kova. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella sosiaalityöntekijöiden työhön sitoutumista pyritään vahvistamaan määräaikaisella palkankorotuksella.
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella on alkanut sosiaalityöntekijöiden määräaikainen, työn houkuttelevuutta ja työhön sitoutumista koskeva pilotti. Hyvinvointialueen sosiaalityöntekijöille maksetaan sitoutumislisää 1.1.2024-31.5.2025 aikavälillä.
Kokeilun vaikutuksia sosiaalityön veto- ja pitovoimaan tutkitaan pilotin aikana ja kokeilun päätyttyä arvioidaan mahdollinen jatko.
Sitoutumislisän suuruus on 200 euroa kuukaudessa ja se maksetaan kaikille päteville kokoaikaisille sosiaalityöntekijöille sekä johtaville sosiaalityöntekijöille. Osa-aikaisesti työskentelevät saavat korotusta suhteutettuna työaikaansa. Vaativimmissa lastensuojelutehtävissä työskenteleville sosiaalityöntekijöille ja heidän esihenkilöilleen maksetaan tämän lisäksi sata euroa kuukaudessa. Lisät maksetaan työntekijöille neljännesvuosittain jälkikäteen.
”Sosiaalityöntekijöiden työskentelyä pyritään helpottamaan monilla muillakin tavoilla, kuten kehittämällä lähiesihenkilötyötä, kohtuullisilla asiakasmäärillä, muiden palveluiden toimivuudella, koulutuksella, työnohjauksella jne. Palkkaus on vain yksi keino”, huomauttaa palvelualuejohtaja Mari Ahlström, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen lasten ja nuorten palvelualueelta.
Pyrkimyksenä positiivinen työntekijäkokemus
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella pidetään tärkeänä, että henkilökunnan työntekijäkokemus on positiivinen, ja että alalle valmistuvat sekä myös sosiaalialalta mahdollisesti muualle siirtyneet hakevat hyvinvointialueelle.
”Sosiaalialaa on jatkuvasti kehitettävä monipuolisesti, koska pula sosiaalityöntekijöistä on valitettavasti valtakunnallinen. Tuemme myös meillä työskentelevien ja alaa opiskelevien valmistumista kahden kuukauden palkallisella graduvapaalla. Palkkauksen kehittäminen on yksi osa-alue tässä sosiaalialan vetovoiman kehittämisessä, kertoo Ahlström.
Kirjoita kommentti